Oase in Alkmaar…

De Oase in Alkmaar is een alternatieve ontspan plek.
Om in de StadsOase tot rust te komen hebben we een Sauna, HotTub en relaxruimte. Buiten hebben we ook een gezellige vuurhoek.
De sauna van Alkmaar ligt naast Hal 25.

Industrieel design in Alkmaar

Door onze unieke locatie bij Hal 25 staat onze Oase onder de spanten van de voormalige hal, dit geeft een industrieel design.

Door onze bouwstijl met hergebruikte materialen is dit beeld versterkt. Binnen de poorten van de Oase waan je je als snel echt in een Oase van rust.

We zijn al meerdere malen in de media genoemd als industrieel, Berlijnse / Oostduitse sfeer… Maar ook krakers-look (te vergelijken met het oude Fenomeen in Amsterdam). Op het terrein is ook de bar van de scrapyard van brouwerij de Moersleutel.

Sauna Amsterdam, de Sauna Karavaan

Ons idee is ontstaan na bezoek aan de sauna karavaan in Amsterdam. Bauke is daar ook een tijd vrijwilliger geweest.
Vanuit het gevoel en de sfeer van de sauna karavaan is Stadssauna 25 geboren…. Vorig jaar zijn we begonnen op een kaal terrein, we hebben een pipowagen (schaftkeet) gekocht en deze van binnen omgetoverd naar een ware finse sauna. Daarna zijn we verder gegaan met het bouwen van de Bar.
Vanwege de privacy hebben we al snel schuttingen geplaatst, een deel van deze schuttingen is later de muur van de binnenruimte geworden.

Binnen in de sociale ruimte is nog te zien dat de hele ruimte in wel 4 verschillende fases gebouwd is, steeds een stukje erbij.
De binnenruimte is momenteel ook te gebruiken voor massages, maar ook voor jamsessies en zodra het weer mag voor een leuk feestje.

StadsOase 25 IconStadsOase 25

Pettemerstraat 15, Alkmaar

5,0 22 reviews

 • Avatar Amanda de Panda ★★★★★ 2 months ago
  Met een groep vriendinnen huurden we de sauna voor onszelf. Echt een fantastische avond gehad. Bauke is een hele attente gastheer. Echt een aanrader!!
 • Avatar Suzanne s ★★★★★ 3 months ago
  Heerlijke plek! Alles mag en kan. Je wijntje wordt geserveerd in de hottub, heerlijke daghap, goed gestookte sauna, fijne chill plek en super gastvrijheid!
 • Avatar Tom Streuper ★★★★★ 5 maanden geleden
  Lekker chill! Wij hebben erg genoten van de ontspannen sfeer. Iedereen is erg vriendelijk. Echt een aanrader.
 • Avatar Dutchie ★★★★★ 7 maanden geleden
  A lovely place to really unwind and relax, super nice employees...
 • Avatar Dutchy ★★★★★ 7 maanden geleden
  A lovely place to really unwind and relax, enuhhh super nice employees...