Alternatief sauna Alkmaar…

De sauna in Alkmaar is als een van de weinige sauna’s in Nederland die alternatief te noemen is…
Onze sauna is geheel gebouwd van resthout en recycle materialen, daardoor heeft onze sauna een alternatieve look gekregen.
De sauna van Alkmaar ligt naast Hal 25.

Industrieel design in Alkmaar

Door onze unieke locatie bij Hal 25 onder de spanten van de voormalige tweede hal en door onze bouwstijl is er een industrieel design ontstaan…
We zijn al meerdere malen in de media genoemd als industrieel, Berlijnse / Oostduitse sfeer… Maar ook krakers-look (te vergelijken met het oude Fenomeen in Amsterdam). Op het terrein is ook de bar van de scrapyard van brouwerij de Moersleutel.

Sauna Amsterdam, de Sauna Karavaan

Ons idee is ontstaan na bezoek aan de sauna karavaan in Amsterdam. Bauke is daar ook een tijd vrijwilliger geweest.
Vanuit het gevoel en de sfeer van de sauna karavaan is Stadssauna 25 geboren…. Vorig jaar zijn we begonnen op een kaal terrein, we hebben een pipowagen (schaftkeet) gekocht en deze van binnen omgetoverd naar een ware finse suna. Daarna zijn we verder gegaan met het bouwen van de Bar.
Vanwege de privacy hebben we al snel schuttingen geplaatst, een deel van deze schuttingen is later de muur van de binnenruimte geworden.

Binnen in de sociale ruimte is nog te zien dat de hele ruimte in wel 4 verschillende fases gebouwd is, steeds een stukje erbij.
De binnenruimte is momenteel ook te gebruiken voor massages, maar ook voor jamsessies en zodra het weer mag voor een leuk feestje.

Stadssauna 25 IconStadssauna 25

Pettemerstraat 15, Alkmaar

5,0 12 reviews

 • Avatar Tim Koo ★★★★★ 4 months ago
  Unique experience, fun, spontaneous and an experience in itself. Relaxed atmosphere and nice staff/customers.
 • Avatar Anne Van Amstel ★★★★★ 4 months ago
  Small-but-nice city sauna in a unique location, with a casual atmosphere, a good hot sauna (also larger than expected), affordable for almost every budget, with indoor and outdoor spaces (both for a chat and for those seeking tranquility), … More by and for freebooters!
 • Avatar Astrid Berkhout ★★★★★ 5 months ago
  Cozy & delicious, pure indulgence for me!
 • Avatar Hannah Wright ★★★★★ 5 months ago
  Great service! We rented the whole place for my boyfriend’s birthday. It was a great space to host friends. The sauna is extremely spacious and the owner extremely hospitable.
 • Avatar Bauke Rietveld ★★★★★ 10 maanden geleden
  Our new website is ready. We hope to meet you on our website stadssauna25.nl. And to be able to receive live after this visit. See you soon!